30.SAYI EŞLEME OYUNU

Matematik alanındaki temel kavramları geliştirme, Geometrik şekilleri tanıma, Parça-bütün ilişkisi kurma becerisi geliştirme, Renkleri tanıma ve ayırt etme, İnce motor becerileri geliştirme, El-göz koordinasyonunu geliştirme

Sayı eşleme oyunu; bilişsel, psikomotor ve matematik beceri alanlarının çalışılabildiği bir materyaldir. Üç kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda ahşap çubuklara takılmak üzere ortaları delik ahşap pullar, ikinci Kısımda üzerinde 1'den 10'a kadar rakamların yazılı olduğu kartlar, üçüncü kısımda ise üzerinde 1'den 10'a kadar rakamlara karşılık gelecek noktalar bulunan kartlar bulunmaktadır. Öğretmenden çubukların Karşısına rakamları dizmesi, öğrenciden ise rakamlara karşılık gelen noktalı kartları rakamların önüne koyup uygun sayıdaki pulu karşısındaki çubuğa takması beklenir. Çalışma bitiminde materyal öğretmen tarafından uygun şekilde saklanmalıdır.

Yayın: 11.02.2020 - Güncelleme: 24.03.2024 10:51 - Görüntülenme: 243
Kaynak: https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_12/22171231_ozel_egit_mat_katalog.pdf